Polityka prywatności

Informativa e consenso INTERNET al trattamento dei dati personali (D.Lgs. n.196 del 30 Giugno 2003)


Szanowny Kliencie,
Informujemy Państwa, zgodnie z Artykułem 13 Kodeksu Ochrony Danych Osobowych (Dekret Ustawodawczy 196/03), że dane dostarczone z Państwa wiadomościami e-mail będą przetwarzane wyłącznie przez GSG Ceramic Design srl, i nie zostaną sprzedane stronom trzecim.
Zabieg można przeprowadzić przy użyciu papieru lub komputera i / lub mediów telematycznych; w każdym przypadku przetwarzanie zostanie przeprowadzone przy użyciu metod gwarantujących bezpieczeństwo i poufność.
Administratorem danych osobowych jest GSG Ceramic Design srl., Z siedzibą: Via Brunelleschi, 27, snc, 01033 Civita Castellana (Viterbo) Włochy.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez pracowników firmy GSG Ceramic Design srl w zakresie obsługi klienta, handlu, marketingu, fakturowania i funkcji księgowych.
Pracownicy ci, którzy działają pod bezpośrednim nadzorem wyznaczonego  "Administratora Danych", zostali wyznaczeni jako osoby odpowiedzialne i otrzymali odpowiednie instrukcje operacyjne w tym zakresie.

Odpowiedzialnym za przetwarzanie danych jest GSG Ceramic Design srl., Z siedzibą: Via Brunelleschi, 27c, snc, 01033 Civita Castellana (Viterbo) Włochy
W odniesieniu do przetwarzania danych osobowych, możesz bezpośrednio, w dowolnym momencie, skorzystać z praw wynikających z artykułu. 7 Kodeksu, który dla wygody przedstawiamy poniżej, pisząc do:
GSG Ceramic Design srl., Z siedzibą: Via Brunelleschi, 27, snc, 01033 Civita Castellana (Viterbo) Włochy
"Artykuł 7 Prawo dostępu do danych osobowych i innych praw"
1. Zainteresowana strona ma prawo do uzyskania potwierdzenia istnienia lub braku danych osobowych, które jej dotyczą, nawet jeśli nie zostały jeszcze zapisane, oraz ich komunikacji w zrozumiałej formie.
2. Zainteresowana strona ma prawo uzyskać wskazanie:
a) pochodzenia danych osobowych;
b) celów i metod przetwarzania;
c) logiki zastosowanej w przypadku leczenia przeprowadzanego za pomocą instrumentów elektronicznych;
d) o danych identyfikacyjnych właściciela, kierowników i wyznaczonego przedstawiciela na terytorium państwa włoskiego, jeżeli jest to przewidziane;
e) podmiotów lub kategorii podmiotów, którym mogą być przekazywane dane osobowe lub które mogą uzyskać informacje o tym, że jest wyznaczonym przedstawicielem na terytorium państwa, kierowników lub przedstawicieli państwa włoskiego.
3. Zainteresowana strona ma prawo do:
a) aktualizowania, poprawiania lub, jeśli jest zainteresowana, integracją danych;
b) anulowanie, przekształcenie w anonimową formę lub zablokowanie danych przetwarzanych niezgodnie z prawem, w tym danych, których zatrzymanie nie jest konieczne do celów, dla których dane zostały zgromadzone lub przetworzone później;
c) zaświadczenia, że czynności, o których mowa w lit. a) i b), zostały ujawnione, również w odniesieniu do ich treści, tym, którym dane zostały przekazane lub rozpowszechnione, z wyjątkiem przypadku, gdy takie spełnienie okazuje się to niemożliwe lub wymaga użycia środków w sposób oczywisty nieproporcjonalny w stosunku do chronionego prawa.
4. Zainteresowana strona ma prawo wnieść sprzeciw w całości lub w części:
a) z uzasadnionych przyczyn, do przetwarzania danych osobowych, które go dotyczą, nawet jeśli są one istotne dla celu zbierania;
b) przetwarzania danych osobowych, które go dotyczą, w celu wysyłania materiałów reklamowych lub materiałów do sprzedaży bezpośredniej lub prowadzenia badań rynku lub komunikacji handlowej. "
Wykonywanie wyżej wymienionych uprawnień może być wykonywane bezpośrednio lub poprzez udzielanie na piśmie upoważnienia lub pełnomocnictwa osobom fizycznym lub stowarzyszeniom.
Prawa, o których mowa w art. 7, są wykonywane na żądanie bez formalności wobec właściciela lub zarządzającego, również za pośrednictwem wyznaczonej osoby, której niezwłocznie przekazuje się odpowiednie informacje zwrotne.
Żądanie skierowane do właściciela lub kierownika może również zostać wysłane listem poleconym, faksem lub e-mailem.
5. Administrator Danych
Administratorem danych jest GSG Ceramic Design srl., Z siedzibą: Via Brunelleschi, 27, snc, 01033 Civita Castellana (Viterbo) Włochy
6. Odpowiedzialny za przetwarzanie
Wnioski należy przesyłać na adres: "Administratora  Danych " GSG Ceramic Design srl, z siedzibą: Via Brunelleschi, 27c, snc, 01033 Civita Castellana (Viterbo) Włochy "